martes, 8 de abril de 2008

Mariscal i Almirall al rescat!

El partit amb el Llavaneres era un partit trampa. L'amater venia d'una ratxa de dues derrotes consecutives, quelcom mai vist des de l'inici del somni del B. El rival no deixava de ser un grup d'amics entre els que hi havia algun coix, però amb les decisions dels tècnics, els minuts d'alguns veterans i el camp de patates, tot podia ser possible. La victòria va tenir un regust a recuperació, ja que ara Oasis i Salle tornen a quedar per darrera, i Montgat i Premianense són els dos equips que hi ha per davant i a qui s'ha de caçar. L'objectiu està complicat, les sensacions no se sap si han tornat, però es va tallar l'hemorragia.




Molts ho pensaven al final del partit de Cabrera. "This is the end". Després de la devastació inicial, alguns donaven per mort el sentinella que, dins de cadascú, tenia la seva ordre vigent. Però aquest reneix, i davant l'exèrcit de l'1.03, surt d'on calgui per continuar la seva empresa (1.26). Per cert, una de les amigues de Zipi pel proper sopar fa acte de presència vestida de cowboy. Llacunes blanques ara.



El partit va començar com comencen les grans batalles on es guanyen i es perden les guerres. La Rússia on Napoleó va començar a recular. La batalla d'Estalingrad on l'Alemanya nazi va signar el principi del fi. Era un partit per morir sota la bandera verda o per resorgir de les cendres de qui havia estat humiliat. I va ser el segon. La ciutat destruïda va clamar venjança. D'entre la pols, la grisor d'una terra devastada, l'aire tèrbol, va sortir-ne un exèrcit d'aquells que no estaven morts, sinó carents d'ànima. Les tropes estaven clarament malmeses: l'ex-coronel Miki recuperava funcions que li havien estat privades per falta de força. L'estilet Eric seguia sense ànima i sense forces. Els córners així ho demostren (hi ha alevins que saquen més fort). El general Riera recordava quin paper havia jugat en el passat. I l'infermeria, estava plena. Ferrun, Joan Llarch, Solà o el tinent Andreu s'absentaven de la batalla del resorgiment. Però la guerra no la guanya qui més efectius disposa. Vietnam n'era un exemple. La pissarra va funcionar, i la contradictòria intel·ligència militar va servir-se de l'estratègia per tirar endavant una batalla com poques. El Mariscal Vivas primer, i l'Almirall Mayola després, van fer ús de les pilotes parades, d'aquelles jugades que es dibuixen als mapes, per donar ales a un equip necessitat d'oxigen. La polseguera havia ofegat les tropes.

Tot i això, ningú deia que la batalla seria senzilla. Els mariners britànics del regne de Sant Andrew van aprofitar les mancances d'un exèrcit tocat pel flanc esquerra, on el soldat Garrido posava en dubte les medalles aconseguides en un passat no molt llunyà. Amb l'empat a dos, un tomahawk era redirigit per l'Almirall per fer el 2-3. Segurament qui va fer l'assistència reclamaria que no era una pedrada. Amb el mínim avantatge es va arribar al descans.

En la represa, els aliats dels anglesos van començar a aflorar. El col·legiat es va comportar al més pur estil L'Europa poruga, complaent i en un pacte de no agressió de l'imperi espanyol durant mitjan segle XX. Tot i això, arribaria la jugada del partit. Mariscal deixava les seves funcions per convertir-se en un estilet pel flanc dret de la base local. Després d'intentar-ho fins a cinc vegades, el jugador va aconseguir col·locar una pilota, malament tot s'ha de dir, que el porter va servir en safata a l'Almirall. Si hi ha alguna cosa pitjor que anar a la guerra amb pocs recursos psicofísics, ho és anar-hi amb por. I el guardameta local ho tenia tot. Amb el 4-2 Saborrit va embogir per moments. Diuen que les dèries d'un sol home poden enfonsar tot una tropa, i així casi passa. L'entrada de Ferrun va quedar diluïda pel moviment conegut ja com a suïcidi-Miki, sí, col·locar el veteraníssim jugador de central. Per sort, el Llavaneres era molt fluixet i les coses no van anar a més. A destacar la presència del jove número '13' verd, a qui se li van veure maneres.

L'1x1:

Marc: no va defugir de les seves obligacions i va jugar amb una mà malferida. No li van arribar faltes penjades al pal llarg.

Albert: Heroi de guerra. Aquell soldat que després d'una batalla acaba en vida mentre veu passar els cadàvers dels seus companys i a qui pot, salva de les grapes de la mort.

Diegol: Encara intoxicat pel enfondrament de la ciutat, va recuperar la moral i va estar a punt de marcar a pilota parada. No el busquen el suficient.

Mariscal: Golejador, per uns moments disfressat d'Arjen a la banda, va posar-se l'equipa les espatlles, tot i que la famosa 'ingle' comença a aparèixer. Massa partits seguits.

Garrido: Passat i sobrepassat. El lateral només va agraïr una cosa, que el camp tingués les limitades mides que tenia.

Miki: Allà estava, batallant per intentar respirar. Es va transformar en suïcidi Miki a petició de Borrit, però no va tenir temps de fer gaires de les seves.

Sacri: Un vertader guerrer, o això creu ell. Dilluns passava el parte de guerra dient que, ull a la dada, s'havia fet una miqueta de sang jugant. Sang per demostrar que les batalles curteixen als més febles. Bé, això de feble per en Sacri se li hauria de preguntar a en Ferrun.

Riera: En la seva línia. Va merèixer un aplaudiment quan va ser canviat. No va colar cap pilota i no es va esborrar del partit com ja va fer davant l'Argentona.

Turu (ru): matxacat per l'entrenador, només juga bé a la hora dels vampirs. No va poder ser l'obrellaunes.

Eric: Va donar una assistència, i quan semblava que el xaval es recuperava (ja ha quedat clar que en els partits complicats desapareix) va dedicar-se a intentar aprendre a sacar de córner. Va abandonar el partit en el minut 33, i això que no va ser canviat.

Almirall: el seu encert de cara a porteria comença a millorar. Qui li havia de dir que havia de jugar amb llagues, els turmellets de cristall i els problemes psicològics per acabar funcionant de cara a porteria. Els seus mísils representen la dignitat en peu de l'equip.

Ban-killo---------------

Ferrun: Va jugar poc després de rebre una poderosa lesió de part del jugador de ferro, contundent, de cos corpulent i entrades sanguinaries Sacri-duo.

Joel: Va demanar a Zipi no jugar per prevenció i es va quedar a la banqueta.

Joan: Desubicat. És un mitja punta nat que va haver de multiplicar-se per la banda.

Cristian: La infanteria va entrar tard al terreny de joc, però va complir amb el seu objectiu: abordar els vaixells rivals i robar la pilota en el seu moment. Molt superior a Garrido.

Zape: Va estar més pendent de discutir-se amb Zipi i de parlar amb el públic perquè aquest no li infligís el vilipendi mediàtic que de jugar a futbol.

Els entrenadors: Després de no presentar la dimissió, sembla ser que amb ells l'equip comença a aixecar-se del cop de la setmana passada:

38 comentarios:

Anónimo dijo...

Crònica bèl·lica majestuosa!!! Ramon Muntaner, amb les seves cròniques de les batalles dels Almogàvers ja ha passat a la història. El present i el futur pertany a Cronicad'or!!

Anónimo dijo...

Per Salva i Enric:
90 minuts + 90 minuts = 180 minuts, segons contracte vigent això donar lloc a la renovació automatica per part el jugador.

Miquel

salba dijo...

Segurament aquesta és la part negativa d'una jornada que es preveia rodona, amic Miquel.

Anónimo dijo...

Per Miquel:

Aquesta clàusula de renovació automàtica només s'aplicaria en cas que l'equip assolís la segona plaça al final de la lliga. T'has de llegir la lletra petita dels contractes que firmes, Miki, que en Graupoma és un especialista en l'art dels tripijocs!!!

Marc

Anónimo dijo...

Tranquils tranquils, ja esta tot lligat amb en graupoma per la propera temporada, no cal que patiu per res, jejejeje

Miquel

Anónimo dijo...

veu de pitu capità!!!

Anónimo dijo...

Semblar ser que la sombra de la conspiració torna a flotar i deixar-se veure pels voltants del xalant arena, on a banda de les queixes d'en saborrit perque la cúpula negra i/o tres savis fan de mono amedio (els té a la xepa), ha passat una altra setmana i continua sense aparèixer la meva entrada als terrenys de joc.

Lamentablament per a mi, soposo que es deu a que cronica d'or té por que en posar un video meu això es converteixi en un guirigall de nenes calentes desitjoses de mi i deixi de ser el fortí d'un equip amb un somni que, com especificare a posteriori, segueix essent vigent i possible.


Think about the love inside the strength of heart
Think about the heroes saving life in the dark
Climbing higher through the fire
Time was running out
Never knowing you weren't going to be coming down alive

[...]

You were strong and you believed

Everything is gonna be alright
Everything is gonna be alright
Everything is gonna be alright
Be strong believe

Be strong believe

SOLÀ.

salba dijo...

S'està guardant per si et dignes a tornar algun dia... si zape et deixa clar, que molt dir que ets la seva nineta però fonts properes al cos tècnic comenten que la realció per part seva potser ja no és tant estreta com abans.

Anónimo dijo...

...després d'uns 5 mesos en el fora del terrenys de joc Santi Flores pot tornar aquesta setmana a trepitjar la gespa de Can Xalant...aquesta és una de les notícies que es respira durant aquests dies pels racons del Can Xalant Arena.
El jugador espera resoldre els problemes pendents amb Zipi i Zape per poder jugar uns minuts altra vegada enfront del "S`han fost"...més notícies en les pròximes hores i en els butlletins informatius de cronicad´or.

Anónimo dijo...

salva, un dia k vens a entrenar amb nusaltres.. i em sembla k el ferit vas ser tu, mans de mantekilla!!
res mes a dir

salba dijo...

Que tinc una mà de fusta i una altra de mantega és quelcom que ja se sabia de temporades anteriors. Jo a l'entrenament vaig fer el que havia de fer, parar-te tots els xuts menys un i guanyar el campionat personal de l'univers a la Carmeta per 3-4.

Ara, el que no sabia és que es podia jugar al juvenil del Vilassar de Mar sense saber sacar córners.

Res més a dir tampoc.

Anónimo dijo...

ajjaja! magradaria veuret a tu sacant corners en akell camp i amb akella pilota.. 3 partits.. 3 gols de corner.. sacats x mi;).
res mes a dir
mantekilla's man.
xD

Anónimo dijo...

Alarma a Can Xalant!!!
Diegol, portentós i majestuós central, complement perfecte pel mariscal Vivas, podria causar baixa per lesió pel partit de St. Fost. El gran escalfament abans del partit de Llavaneres va fer que el seu abductor es resintís. Això ja li ve de lluny degut a la gran intensitat que posa als entrenos.
Baixa sensible impossible de cobrir... resignem-nos, perdrem...

Anónimo dijo...

tranquils, jo soc polivalent.

cristalls.

Anónimo dijo...

tu ets coix...

Anónimo dijo...

Qui s'ha pres la llicència de vilipendiar el grumet Solà!? Que doni la cara aquest mariner d'aigua dolça!!! o és que té por de la venjança de l'Almirall?? Pobre d'aquell que toqui un home de la meva tripulació.

Anónimo dijo...

Esta clar que L'almirall mai deixa sols als seus homes, tot i que hagin patit malalties i problemes un rere l'altre, L'almirall sempre dona la cara per ells.

És un orgull formar part de la teva tripulació.

Anónimo dijo...

Comunicat de premsa (notícia molt importnat):
Cronicador d'or s'ha unit a una nova i potent campanya publicitària que pot canivar moltes coses... i ha expressat implícitament el seu desig sobre la capitania d'aquest equip: "jugador de ferro, contundent, de cos corpulent i entrades sanguinaries".
Així dons una cosa queda molt clara:
veu de pitu capità!!!

Anónimo dijo...

Fulletó Dominical per tota la parròquia juventina:

Per a tots els incrèduls, pecadors, infidels, atèus i agnòstics. Encara podeu ser salvats.

Respondrem a l'oració dient "Sí, hi creiem!!!!"

CREDO:

-Crec que el Mongat perdrà un dels seus partits contra Oasis, Argentona o Cabrera...
"Sí, hi creiem!!!"

-Crec que el Premianense perdrà un dels partits contra Masnou, Aguila o Montcada....
"Sí, hi creiem!!!!"

-Crec que guanyarem tots els partits que queden aquesta temporada...
"Sí, hi creiem!!!!"

-Crec que l'Eric farà bons partits complets de 90 minuts...
"Sí, hi creiem!!!!"

- Crec que Diego vindrà a jugar els partits havent dormit més de 5 hores...
"Sí, hi creiem!!!!"

- Crec que Els germans Vivas no lesionaran a ningú a cap dels entrenos que queden ni tampoc seran expulsats a cap partit...
"Sí, hi creiem!!!!"

-Crec que Sacri i Solà faran el crit del partit, hi ho faràn amb una veu tant potent que els rivals sortirant acollonits al camp...

- Crec que Xevi i Miki reviviran una segona juventut...
"Sí, hi creiem!!!!"

-Crec que Zipi i Zape no es posaràn histèrics als partits ...
"Sí, hi creiem!!!!"

-Crec que podem aconseguir la segona plaça....
"Sí, hi creiem!!!!"
"Sí, hi creiem!!!!"
"Sí, hi creiem!!!!"

Als que encara seguiu sense creure feu com Sant Tomàs i fiqueu els dits a les llagues de l'Almirall i veureu que el somni és real!!

Tots els creients podrem accedir al paradís anomenat Salou.

Predicador LLongueras

Anónimo dijo...

Salba,la teva informacio sobre la posible distant relacio entre en ZAPE i la seva nineta es FALSA,el grumet no juga per problemes fisics i quan estigui be fisicaments sera un jugador clau per el final de temporada per que te mes clase ell un 2 dits del peu que la majoria, en tot el seu cos per tant vibora , el teu confident no tenia informacio contrastada o simplement vol un conflicte ente el grumet i en ZAPE,que no pot existir. ZAPE

cronicad'or dijo...

Mai escriuré una cosa de la qual no tingui informació fiable. Era d'esperar que ho neguessis, no et convé posicionar-te davant els mitjans en contra d'un dels valors més potents de la tercera territorial, la segona i part de la lliga Laru.

Dit això, només em falta afegir una cosa al que ha dit en Llongueras Sant Crist: Jo, crec.

que per cert, va ser un dels titulars dels inicis del somni.

Anónimo dijo...

1)No em deixare enganyar per calumnies de cronica-llauto que només volen malmetre la bonica relació entre un míster i la seva extrapolació dins el camp.
Tanmateix entenc i vull creure que t'han pres el pel doncs se fe fonts primaries que mai iniciaries una polèmica en contra del jugador que has definit unes linies amunt.
Així doncs, només recomano aconseguir unes fonts més fiables que un monu sense cervell i/o altres animals encara en estudi.

2) El predicador aquest de pa sucat amb oli m'ha semblat veure que no ha inclòs en la pregaria un "jo hi crec" després de dir que en veu de pito i el seu homòleg (és a dir, jo mateix) fariem el crit de l'equip amb una veu desgarradora que acolloni més als contraris que el fornit pit de l'Almirall.

Cristalls.

Anónimo dijo...

PD: espero que et retractis (predicador) doncs aixo ja passa de taca d'oli.

salba dijo...

Com que t'estimo futbolísticament parlant, et dic que vigilis. Zape no és de fiar. Encara que la meva font, que també comença per Z... tampoc. xD

Saps que si algú aposta per la victòria i el triomf final gràcies en part al teu retorn, és la premsa d'aquest país.

Anónimo dijo...

Salva no em posis en el "fregao" que jo no sé de que va això. Tu ja saps que quan et dic alguna cosa ho dic clar i si m'haig de passar amb algú, aquesta persona també ho sap.
A donar la cara!!!

Zipi

Anónimo dijo...

impressionant crònica, digna d'entar als anèls del B. Estic amb el predicador, hi crec! Acabarem amb el cap ben alt, Pit i collons.

Llach

Anónimo dijo...

Tanmateix,
i tanmateix, millor així,
millor un poble que es mou,
encara que, a vegades, precipitat,
encara que, a vegades, massa prudent,
encara que, a vegades, brut, baix, rastrer,
encara que, a vegades, sublim,
millor així, amb tota la seva condició humana, estranya i senzilla;
millor així, que no un ramat de xais sotmès al càlcul dels ordenadors d’interessos.
Per això, que ningú no s’avergonyeixi de dir, que ningú no s’avergonyeixi de cridar:
somniem, sí, constantment, somniem sense límits en els somnis,
somniem fins l’inimaginable.
Somniem sempre,
i ho esperem tot, hem après l’art d’esperar, aquest art d’esperar
en nits interminables d’impotència; sabem esperar i ho esperem tot, tot,
i ho volem tot, volem l’impossible per a arribar al possible,
volem el possible per a arribar a l’impossible!!!

SOMNIEU.
És clar que sí! constantment, somniem sempre.
Si en dieu: ESPEREU MASSA.
És clar que sí, hem après a esperar, i ho esperem tot.
Si ens dieu: VOLEU MASSA.
És clar que sí, volem massa, més i tot, àvidament.
Si ens dieu: TENIU MASSA PRESSA.
És clar que sí, caminar, arribar, recomençar, sí, tenim pressa.

Joan Lluis David Llarch Llach

P.D: aquesta canço va ser escrita pel nostre genial cantautor, millor futbolista l'any 1979! Fa 29 anys ell ja ho pronosticà! Ni NostraDamus és tan gran!!! Cada dia donc gràcies a Déu per jugar amb tu, Gràcies Joan Lluís David!

Anónimo dijo...

LLongueras jo tambe hi crec i el diumenge el mati anire a misa de 10 per poguer demanar-li al mossen una preglaria per el nostre equip que se que es molt creien.i que te grans samaritants com en DIEGO,FERRAN,MARC,i d'altres feligresos que surten fins altas hores de la matinada del dissabte per poguer rescatar animes perdudes i portarles per el bon cami,(cami del cotxe , del pis de la furgo)per cert LLongueras en el que no estic d'acord es que en Zape sigui un histeric, ben al contrari es un noi calmat,reflexiu i molt sere en tot moment i que llegeix els partits com ningu. ZAPE

Anónimo dijo...

Jo no he dit el teu nom!

Salva.

Anónimo dijo...

Disculpes als Señors Veudepitu i Cristalls ja que en l'oració del credo no hi figura un "Sí, hi creiem" després de mencionar-los. Ha sigut un descuit per part meva, ja que vaig escriure l'oració amb molta pressa. També hi creiem en vosaltres. La comunitat us aprecia com a bons germans que sou.
Una abraçada.

Llongueras

Anónimo dijo...

Jo estic amb el cronica dor un home de la corpulència de veu de pito ha de ser el capita. En Ferran ho sap molt be

Anónimo dijo...

vui dir que jo els disabtes cuan diumenge hi ha partit no surto.!!

els divendres si! i o dono tot aixi que no diguem tonteries!

q tremoli el clap xD

Anónimo dijo...

que sapigueu, que amb la cançó i la posterior dedicatòria, m'ha caigut la llagrimeta. andrew un crack.

Llach

Anónimo dijo...

Atenció els invents que hi hauràn aquesta setmana a la cronica. Tots sabem que en salva no estaba i es un mestre inventant.

salba dijo...

Si no hi ha rajada d'última hora, aquesta setmana toca crònica a càrrec d'una firma de prestigi.

Anónimo dijo...

Salva que lástima que no estuvieras esta semana...jajajajaja
Te perdiste la mejor jugada de la temporada protagonizada por Llach, la vuelta a los terrenos de juego de Sabu y Santi, el penalty fallado. El arbitro amigo del Vivas y la potada de Ferran en la banda...increible!

Anónimo dijo...

no volia que marxesiu de la juve sense veure-la

Anónimo dijo...

no volia que marxesiu de la juve sense veure-la