martes, 6 de mayo de 2008

Dilluns de sang (Maig del 68)



La millor cançó possible per sonar de fons en aquest partit.

Dilluns va ser l’avantsala de la commemoració ,avui dia 6, del 40è aniversari del dilluns de sang del maig del 68. Aquella revolució social francesa iniciada pels estudiants que van fer front a la repressió policial i, acte seguit, la dels treballadors per reclamar millores de les seves condicions. Va ser una bufetada a l’estructura centralista, al domini burocràtic, l’extinta societat i un pas d’altra banda cap a la llibertat sexual que ha permès, entre d’altres coses, que avui alguns com l’almirall puguin gaudir amb les seves maneres de fer. Per tant no és estrany que en una data tan assenyalada, dilluns 5 de maig d’entrenament, l’amater B aconseguís una victòria després d’una revolució similar salvant les distàncies.

L’absència de Borrit en els primers compassos de l’entrenament va propiciar els primers alçaments de veu per part dels estudiants del B. Volien partit contra l’A. Malgrat sortir escaldats l’últim cop en la presentació dels equips del club. Zape, sublevat, acceptava que els alumnes del professor mikirrodiané sortissin als carrers de París per fer front a la repressió de l’estat. Estaven cansats de veure com les llums de Xalant’s Park s’apaga quan ells no han acabat l’entrenament. Així, després d’un escalfament pels dos conjunts, començava un partit per les urgències. L’A per saber el que és guanyar després de tant temps. El B per sumar tres punts importants per la lliga. I van començar forts els del B.

El primer en avançar-se va ser l’equip de Puxi. Va fer jugar l’extrem veloç Mas, un jugador que no té fitxa i que de gran volea feia el 0-1. El gol era com un gerro d’aigua freda pels homes de Eduhardo, que encara no sabien que feia una defensa amb Al Hammed de lateral esquerra, Semili a la dreta i Martín de titular. Els primers minuts van ser de clar domini dels de Zape, que creaven perill amb un Tururu irreconeixible que es movia més del que havia fet en tota la temporada. Les males llengües diuen que vol tornar a les mans del seu descobridor i mentor, Edu. Va ser l’obrellaunes qui va fer el 0-2, tot i que el gol arribaria després que Martín reclamés fora de joc quan tenia a Turu per davant seu mirant-lo. El davanter va xocar la mà alçada del central i va demostrar-li a Burru com es fa una vaselina en cullera. Poc després, Burguell ho intentaria, però tots, inclosos els que ahir no estaven en la bombonera de Xalant’s Park, saben que va passar amb la seva vaselina.

El dilluns de sang per l’A va continuar amb el tercer gol de la nit. Borrit ja estava allà, indignat per la revolució i les trinxeres muntades. Volia marxar, però en saber el resultat, volia restar al final de l’encontre. Triple H Rimblas va intentar regatejar dins l’àrea... però no la del rival, sinó la seva. I Andreu li va pispar l’esfèrica, li va dir A(n)d(r)éu i va donar un gol en safata a l’Almirall mermat físicament perquè fes el tercer. El jugador, havent fet el gol, es va retirar després de veure que a galopades, ahir, no podia ni amb Martín. Els isquio no perdonen. A l’altre banda, un policia com Silvaine va decidir retirar-se en estar en contra del seu cap. Va marxar amb tres patades antològiques contra la valla. La tercera va ser de traca i mocador davant els ulls de nostre senyor totpoderós Graupèré.

Les forces armades de De Gaulle

La resposta, tot i els problemes interns, va ser fulminant. Durant el dilluns de sang va haver-hi centenars de policies ferits, però encara va haver més manifestants arrestats. I així va començar amb el primer xut de Ferran Corbe entre els tres pals en setmanes que significava el 3-1. La remuntada era possible i més amb Mikiarra cobrint a Eric. Un traïdor com molts dels que va haver-hi. Poc després, Gerard el fisio engaltava un dispar que anava a tota l’esquadra. I van començar els plors. Zape, tant ple de goig minuts abans, començava amb les excuses. Joan d’Aquí d’allà, mitja punta nat durant tota la temporada, tornava a ser ‘porter’ per justificar una situació que ja coneix l’equip: només saben guanyar si pateixen. I més quan els ‘porters’ van demostrar tenir més qualitat que alguns jugadors de camp. Deixant de banda els deliris de Zape, en un córner arribava el tercer per part de l’A, la jerarquia A-B semblava començar a equilibrar-se.

I va arribar el tripijoc de Zape. Va començar a cridar de punta a punta si acabàvem ja el partit tal i com havia demanat Hardo, que volia deu minuts per posar a to la policia nacional francesa de cara un mes de maig que encara seria prou dur fins que el terrosset de sucre de la revolució es diluís amb les millores de treball i salari que es van aconseguir fa 40 anys. I mentres es discutia sobre això, el B sacava un córner que va agafar tothom desprevingut. El porter d’allà tornava a ser mitja punta i rematava sol una pilota que, a sobre, lesionava al porter de l’A quan aquest marxava cap el vestuari pensant que s’havia acabat el partit. 4-3 i victòria del B. I tots contents. El B perquè agafa moral pel partit amb el Premianense a qui se l’ha de guanyar per demostrar que ells són millors. I l’A perquè el ritme d’una derrota per setmana, aquesta ja ha arribat i per tant, diumenge segur guanyaran a la guerra dels Molins. Nota històrica: El final del partit canvia una mica del que va passar al de juny del 68 i que va acabar amb De Gaulle de nou guanyant les eleccions.

Segurament el partit serà impugnat per alineació indeguda del B, fent jugar MasMasMas quan tothom sap pel que es va veure que deu tenir fitxa d’un equip de preferent. La FCF dictarà resolució.

19 comentarios:

Anónimo dijo...

ke poc animat esta aixo...

Anónimo dijo...

ETS UN PRIMO!!!

Anónimo dijo...

Aquesta afirmació: "El porter d’allà tornava a ser mitja punta i rematava sol una pilota que, a sobre, lesionava al porter de l’A quan aquest marxava cap el vestuari pensant que s’havia acabat el partit" és totalment FALSA.
Es una menjada del porter de l'A??????? la crònica ha de ser veridica i contrastada i aquesta noticia no ho ha estat.

Gerard

salba dijo...

Què gran en Miki.

Vas veure que erets capaçde jugar a l'A i vas llançat amb les acusacions!

Anónimo dijo...

Després de l'últim partit de lliga podem dir que hem sigut el segon equip menys golejat de la categoria amb 43 gols!!! Gràcies a la defensa que ho ha fet posible i sobretot als porters!!! els altres que es fotin!!!

Andreu

salba dijo...

Felicitats per la victòria nanos, Heu demostrat que tot i no fer possible el somni, les raons per somiar eren ben reals.

Gràcies per la temporada que heu brindat, tot i que els últims partits no hagi pogut venir per incompatibilitat horaria.

Anónimo dijo...

Andreu, els primers defenses som els davanters. Tens raó, segon equip menys golejat, però aquí els puntes també ens podem penjar gran part de la medalla. La pressió asfixiant, fruit del poder físic de jugadors com Eric (a les cames, i també a l'estómac per digerir quantitats industrials de burguers i alcohol) i el poder dels altres jugadors ofensius (el meu és obvi, i el d'en Joel també, que incomoda el rival amb la mirada) sempre han obligat els defenses contraris a rifar la pilota, i mai a començar a construir un atac.

Petons a tots, un plaer jugar amb vosaltres..

PD: Andreu, queda menys pel dia en que ho rebentarem tot!

Anónimo dijo...

Petons a tots, un plaer jugar amb vosaltres..

(Aixó no sera com acomiadament??)

Joder ens desmonten l'equip, eric i llongueres dimecres ja entrenen amb l'A i es comenta que sels vol prohibir l'assistencia a Salou perque puguin jugar dissabte.

Anónimo dijo...

Bé nanos, suposo que dimarts ja tindré la confirmació de Salou previst per aquest cap de setmana. Recordeu marxem divendres, tornem diumenge i val 45€. Si podeu aneu confirmant la gent que veniu per dir-li a en Santi, ok?
També aprofitaré per dir-vos que l'any que ve, igual que en Puchi, no seguiré com a entrenador. Degut a motius personals i ètics fan que no continuï.
M'agradaria valorar la temporada. Crec que ha estat força bona, no m'esperava que a falta de 2 jornades encara tinguessim aspiracions de jugar la promoció d'ascens. Realment ha estat una grata sorpresa.
A la pre-temporada en Puchi i jo pensàvem que seria una temporada de transició, hi havia molta gent jove que jugava per primera vegada com a amateur i creiem que els hi costaria adaptar-se a jugar amb gent que porta anys a tercera.
Valoro molt positivament la integració que hi hagut dels jugadors nous amb els que fa anys que hi són, la força dels joves juntament amb l'experiència dels veterans ha fet que formessim un equip molt compensat on tothom ha aportat el seu granet de sorra per tirar endavant un grup que, històricament, mai ningú dóna un duro per nosaltres.
Crec que si haguessim cregut més en les nostres possibilitats ara estaríem parlant de la consecució d'una fita inimaginable per l'amateur B. M'hagués agradat veure la cara de més d'un del club si haguessim aconseguit la segona plaça...
A títol personal, vull agrair a tota la plantilla per tornar-me a fer sentir, dins el futbol, que aquest any es lluités per alguna cosa més que no fos superar al Liverpool a la classificació (els veterans ja saben de que parlo). He viscut com mai l'emoció dels partits, tant les victòries com les derrotes, poder arribar a casa després d'un partit guanyat amb la sensació de la feina ben feta ha estat molt gratificant, o al contrari, després d'una derrota no tenir ganes de parlar amb ningú, menjant-me el tarro tot el dia.
Agraeixo també la implicació de tothom, des dels jugadors del B com dels ex B, aquests sobretot pel seu recolzament en els partits. Esmentació en especial a en Salva, sense ell no estaria escrivint aquí, és i serà el gran pilar de l'equip, és el que creia més en nosaltres i gràcies a la famosa frase "Pit i cullons" aquest grup ha reaccionat per adonar-se que si es vol, es pot.
Espero que aquest any la gent hagi disfrutat com he disfrutat jo, sobretot vull fer enfasi a la gran assistència als entrenos, peça clau perquè hagi hagut l'ambició de jugar cada diumenge per mèrits propis.
Bé no m'enrotllo més, finalment només dir que, sincerament, gràcies a tots per aquests anys com a entrenador vostre, he intentat fer el que he pogut el millor possible, que tothom tingués minuts, que hi hagués bon rotllo a l'equip i que si us he fallat en alguna cosa us demano perdó.

Josep Saborit

P.D. Crec que m'ha sortit millor que en Rikjaard, no?
Quan pugui faré el meu 1x1 de cada un de vosaltres.
Una abraçada

Anónimo dijo...

l'1x1 d'aquesta setmana no cal!

Anónimo dijo...

Serà el 1x1 de tots el jugadors que han passat per les seves mans i ara estan jugant en grans equips dels voltants de Mataró i rodalies....

Esperem el 1x1...Sabu.

salba dijo...

M'has encongit el cor Saborit com mai ho havies fet al llarg dels anys que ens coneixem, ja que la relació sempre ha estat de bon humor i alguna emprenyada de les teves.

ahir quan em vas donar la notícia vaig pensar que era normal, però després donant-li voltes vaig veure que realment s'acaba una etapa important al B perquè el caldo de cultiu que s'ha creat en aquest grup humà (que ve d'anys anteriors, no ho oblidem) era gràcies en gran part a la naturalesa tan particular de l'equip: entrenadors que abans d'això, eren companys de vestuari (tu i en Puxi).

El teu 1x1 me'l podries enviar al correu, així el publicariem junt amb la crònica de final de temporada que preparo per vosaltres i li donem la importància que mereix, i no en la zona de comentaris on hi pot escriure fins i tot l'eric (és broma burru, felicitats pel gol :)).

salvaf.ros@gmail.com

Aquí tens el correu Borrit.

Reitero les meves felicitacions a l'equip, l'última victòria ha estat per demostrar que com aquell centinel·la, heu estat d'empeus fins el final malgrat saber que el somnidelb no es complia( de fet, no s'ha complert només en part).

Anónimo dijo...

s'han acabat els entraments?

Anónimo dijo...

entrenaments

Anónimo dijo...

sabu estic segur k per arribar a escriure tot el k as escrit tas futut una ralla tan llarga com el text.. jajajaja! ha estat un plaer jugar amb el B i encara k no haguem aconseguit el somni, menportu una gran part de la vostre amistat :')! k maku això k e dit.. jajaja! wenu esperu k ens veiem tots a salou xk el general franco = eduardo no em pot reclutar a un exèrcit k no es el meu per ara.
Un amic.
Monu


pd: jordi vivas murós..

Anónimo dijo...

Confirmat lo de Salou amb un petit canvi en el preu degut al poc marge de temps. Sortirà finalment a pagar 50,60€ Pensió completa i entra el dinar del diumenge.
Pels tres que venen el dissabte pagaran 28€ (habitació triple).
Pels 13 que venim el divendres hi ha 3 habitacions de 3 i una habitació de 4.
S'hauria d'arribar a Salou abans de les 20h per pagar l'hotel, si no és així, necessito els calers avui per poder fer una transferència demà.
Horaris de menjar:
Esmorzar de 8 a 9,45h
Dinar de 13 a 14,15h
Sopar de 20 a 21, 15h
L'última hora de cada àpat marca quan no serveixen més menjar.

Anónimo dijo...

LES HABITACIONS ES FARAN PER SORTEIG. ESTARIA BE PER RIURE UN RATO. QUE ALGU PENSI COM FER-HO.

Anónimo dijo...

recordeu una cosa:

"el b mai camibarà sol"

PD:cançó en pojecte que properament veura la llum.

llach

Anónimo dijo...

Avui ha estat el dia més trist des de que estic al Juventus.
La indiferència d'alguns dels que manen a l'hora de dir que deixaria d'entrenar després de tants anys portant equips de la casa m'ha semblat tan cínica i frívola que, a vegades, penso com he pogut aguantar tant.
Sort que sempre m'enduré lo millor de tot: l'amistat de tots el nanos i companys que he entrenat i jugat.
Recordeu els del B que esteu convocats divendres a les 18h a Can Xalant per l'stage a Salou. Sbretot porteu les bambes!!!